dijous, 24 de juny del 2010

Es tenia que fer i s’ha fet.

Els de LaMiquela ho teníem clar, de la mateixa manera que la Consulta sobre la Independència, Bescanó no podia quedar al marge de una costum tant arrelada al Països Catalans d’encendre la foguera de Sant Joan amb el foc vingut del Canigó.
Quan vam començar a parlar de com fer-ho ens va semblar que anar a la plaça del vi amb un quinqué i portar el foc fins a Bescanó amb cotxe es molt fred, ens vam anar embolicant i finalment van decidir portar-la amb comitiva corrents amb voluntaris del poble.
Al demanar els permisos per entravessar Girona i Salt, ens van trucar els de la comissió de festes de Salt dient que ells també si volien afegir. Això ens va alegrar i ens va fer canviar el primer pensament, ens van posar en contacte amb entitats de Girona per si volien participar en el pas de La Flama per el seu municipi, de seguida vam trobar qui ho faria, la gent del Agrupament Escolta Pare Claret.
Voluntaris del poble, les noies i els nois del JO+B van fer arribar La Flama fins el polivalent.
Allà ens esperaven el grup bescanoní “Instint de Revolta” i altres músics del poble que ens van deleitar tocant la cançó “La Flama” dels Obrint Pas (País Valencià) un cop acabada la interpretació Mossèn Quim va llegir el Manifest d’enguany , finalment van cedir la Flama a la gent de la comissió de festes per que fessin l’encesa del fogueró.


Agraïm la col·laboració a tothom que ha fet possible la celebració d’aquest acte.